povratak na sve vijesti

PROSLAVA U KRANJU

nedjelja, svibnja 21. 2023.

U Kranju je u neđelju 21. maja, u organizaciji Crnogorskog kulturnog prosvjetnog i sportskog društva Morača Kranj, održana proslava Dana nezavisnosti Crne Gorer i proslava 25 godina osnivanja i djelovanja društva, uz učešće predstavnika crnogorskih udruženja iz Slovenije i Hrvatske

Prisutne je u ime organizatora pozdravio pozdravio Čedo Đukanović, predśednik Društva, uz zahvalu na svima na odazivu.

Svečanosti je,  prisustvovala i zamjenica gradonačelnika Kranja, gospođa Marija Zorko,  koja je u svojem obraćanju,  izrazila zadovoljstvo što se u  Kranju, održava proslava posvećena Crnoj Gori i njenim potomcima. Čestitala je na 25 godina rada i postojanja društva i pohvalila njihovu saradnju sa Opštinom.

U ime ambasade Crne Gore u Sloveniji, prisutne je pozdravila gospođa Ana Zeković, otpravnica poslova.

Ona je  čestitajući praznik 21. maj. kao najvažniji datum u novijoj crnogorskoj istoriji, i naglasila da moramo biti ponosni što smo 21. maja Crnu Goru dovesti do samostalnosti i nezavisnosti, uz nadu da će Crna Gora ubrzo postati članica  Evropske unije. Posebne čestitke je uputila članovima društva za 25. godina uspješnoga rada i na rezultatima postignutim u ovom periodu, sa željom da se ta ko nastavi.

Predsjednik Nacionalne zajednice Crnogoraca Hrvatske Danilo Ivezić je čestitajući Dan nezavisnosti i jubilej Društvu „Morača“ naglasio da 25 godina postojanja i rada govori o kvaliteti i valjanosti programa na očuvanju kulturnog i nacionalnog identiteta crnogorske zajednice u Sloveniji  i svim velikim naporima koji su uloženi u ovim vremenskom periodu. Posebna zasluga u svemu svakako pripada neumornom Čedu Đukanoviću, istakao je Ivezić uz želju da se nastavimo družiti i slaviti velike datume i u budućnosti.

Predśednik Crnogorskog Društva "Morača" Čedo Đukanović je u znak zahvale za dugogodišnju suradnju i zajedničke programske aktivnosti  uručio prigodn poklone predsjednici Društva Crnogoraca i prijatelja Crne Gore "Montenegro" Zagreb Milanki Bulatović, i predsjedniku Nacionalne zajednice Crnogoraca Rijeka Želimiru Novakoviću.