povratak na sve vijesti

NZCH DONIRALA KNJIGE NACIONALNOJ BIBLITECI CRNE GORE

petak, siječnja 28. 2022.

Nacionalna zajednica Crnogoraca Hrvatske poklonila dio knjiga svoje izdavačke djelatnosti i dvije Grafičke mape Nacionalnoj biblioteci Crne Gore "Đurđe Crnojević" sa Cetinja. Ljubaznošću gradonačelnika Cetinja, koji je bio u posjeti NZCH, knjige dostavljene Nacionalnoj biblioteci na Cetinju.

Nacionalna zajednica Crnogoraca Hrvatske poklonila je Nacionalnoj biblioteci Crne Gore 18 naslova iz biblioteke LUČA, dvije Grafičke mape "Čudotvorac cetinjski" i "Kralj" autora Dimitrija Popovića izdane u limitiranom izdanju u povodu značajnih godišnjica, Monografiju "Josip Slade Šilović" i "Ljetopis crnogorski" br. 9.

Nacionalna biblioteka Crne Gore "Đurđe Crnojević" je informaciju i zahvalu objavila na svojoj stranici, a pojedini crnogorski mediji su je prenijeli.

U Pismu zahvale u ime Nacionalne biblioteke direktorica Dragica Lompar je napisala:

"...Književnost i kultura su gradili najljepše mostove među narodima Balkana. Crna Gora i Hrvatska mogu sa ponosom predstaviti svijetu svoju književnu baštinu, svoj nacionalni i kulturni identitet, ali i svoje vjekovne bratske odnose, pune obostranog razumijevanja i uvažavanja.

Stoga iskazujem iskreno poštovanje prema zalaganjima i rezultatima koje postižete na tom planu, a NBCG će ovaj poklon s ponosom čuvati u svojim kolekcijama."

Tekst zahvale u cijelosti možete pročitati OVĐE.

Poslani naslovi