povratak na sve vijesti

TEATAR 303 IZ KOTORA

utorak, svibnja 10. 2022.

Nakon dvije godine odgađanja, iz svima nama dobro poznatih razloga, 9. 5. 2022., na Dan pobjede, u Zagrebačkom kazalištu lutaka, održano CRNOGORSKO VEČE u organizaciji Društva Crnogoraca i prijatelja Crne Gore "Montenegro" Zagreb

CRNOGORAC U TRANZICIJI

 

U kojem smo prijelaznom stadionu, da li još traje promjena i proces, kako to prolazimo?

Odgovori na ovo pitanje pokušali su nam dati naši dragi gosti iz Kotora: TEATAR 303, glumci Nađa Pjetrović i Dragan Buzdovan Buki.

Sve se odigralo 9. 5. 2022. godine, nakon dvije godine odgađanja , na Crnogorskoj večeri u Zagrebačkom kazalištu lutaka. Tema neiscrpna, sa pojedincem u nizu apsurdnih situacija, nerješivih ili rješivih, sa ishodima sličnim ili posebnim. Sve to viđeno u crnogorskom društvu, slično svim drugim tranzicijama, a specifično i naše. Gotovo što je danas kroz sat vremena humora i satire, smijeha i gorčine, prepoznatih muka pojedinaca i društava, političkim, ekonomskim i društvenim transformacijama i malverzacijama.

Što je lijek, ako ne smijeh i vrijeme provedeno u opuštajućem doživljaju humornih životnih isječaka, univerzalnim (ne)rješivim problemima.

Hvala Nađi Pjetrović i Draganu Buzdovanu, autoru teksta, redatelju i glumcu. Prikazano razobličava sve loše, daje nam priliku da ga prepoznamo i osvijetlimo, ako ga već ne možemo riješiti.

Posebno hvala što smo još jedanput imali priliku uživati ​​u crnogorskom jeziku i da se ponovo srijećemo u novim predstavama, satiričkim prikazima i beskompromisnim rješenjem crnogorskog društva – kako se reče :„pometi prvo ispred svojih vrata“!

Pozdravili smo se našim gostima crnogorskim „gledaćemo se“! i prijevodom : „vidimo se“!