povratak na sve vijesti

ŚEDNIK ČETVRTKOM

petak, travnja 02. 2021.

Dvanaesta tribina pod nazivom – Śednik četvrtkom u organizaciji Matice crnogorske, održana je 1. 4. 2021. u prostorijama Matice, sukladno epidemiološkim mjerama. Gost tribine bio je Draško Đuranović

U Matici crnogorskoj održan Śednik četvrtkom

gostovao novinar Draško Đuranović

Dvanaesta tribina pod nazivom – Śednik četvrtkom u organizaciji Matice crnogorske održana je 1. 4. 2021.. Gost Matice crnogorske bio je Draško Đuranović, aktuelni glavni urednik dnevne novine Pobjeda, nekadašnji glavni i odgovorni urednik i direktor nedjeljnika Monitor, dopisnik agencije Beta, urednik Alternativne informativne mreže za Crnu Goru, politički komentator na Radiju Slobodna Evropa, te glavni urednik portala Analitika.

Najprije je bilo riječi o crnogorskoj medijskoj sceni, odgovornosti novinara, njihovom uticaju na javni govor i radikalizaciji podjela u društvu. Komentarisani su i nedavni napadi na novinare. Đuranović je dao ocjenu društvenih i političkih dešavanja u Crnoj Gori kao i dosadašnjeg rada nove Vlade. Razgovarano je o uticaju SPC na političke prilike u Crnoj Gori i o aktuelnim slučajevima negiranja zločina i genocida od strane visokih vladinih zvaničnika. Đuranović se osvrnuo na slučaj odavanja tajnih podataka i reakciju NATO-a i zvaničnika zapadnih zemalja povodom toga. U tom smjeru, Đuranović je analizirao međunarodne prilike i kako bi se one mogle odraziti na Crnu Goru. Gost Matice crnogorske je ocijenio djelovanje suverenističkih partija nakon prošlogodišnjih parlamentarnih izbora i njihov koalicioni kapacitet. U tom smjeru je iznio svoje mišljenje vezano za pojavu novih političkih snaga na građanskoj i suverenističkoj strani.

Razgovor je vodila novinarka Tanja Pavićević.

Tanja Pavićević i Draško Đuranović

Kompletan snimak Śednika četvrtkom sa Draškom Đuranovićem pogledajte na linku:

https://www.youtube.com/watch?v=Hi4kQaq5ePw