povratak na sve vijesti

POVELJA REPUBLIKE HRVATSKE

srijeda, veljače 05. 2020.

Predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović dodijelila POVELJU REPUBLIKE HRVATSKE, Hrvatskom građanskom društvu Crne Gore na svečanosti 4. 2. 2020. Prijedlog i inicijativu za odlikovanje uputila je Nacionalna zajednica Crnogoraca Hrvatske

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović dodijelila je odlikovanja i priznanja pojedincima, udrugama i ustanovama koji svojim radom pridonose očuvanju hrvatske kulture i identiteta, te razvoju i ugledu Republike Hrvatske.

 

Povelja Republike Hrvatske, za izniman doprinos i zasluge u očuvanju i promoviranju kulturne baštine Hrvata, promociji interesa hrvatske manjine te izgradnji i jačanju prijateljskih odnosa između Republike Hrvatske i Crne Gore, dodijeljena je Hrvatskom građanskom društvu Crne Gore – Kotor. U ime društva Povelju je preuzeo 4. 2. 2020. prvi predsjednik Društva Tripo Shubert.

Povelja Republike Hrvatske, za izniman doprinos i zasluge u očuvanju i promociji interesa hrvatske manjine u Crnoj Gori te zaštiti i očuvanju baštine Hrvata Boke Kotorske, dodijeljena je i Hrvatskom nacionalnom vijeću Crne Gore.