povratak na sve vijesti

LUČINDAN 2020.

petak, listopada 30. 2020.

Nacionalna zajednica Crnogoraca Hrvatske i Društvo Crnogoraca i prijatelja Crne Gore „Montenegro“ Zagreb su namjeravali i ove godine po 22. put organizirati LUČUNDANSKE SUSRETE u Zagrebu. Način organizacije bio je uvjetovan epidemijom corona virusa, i u cijelosti određen Odlukama i Preporukama Stožera civilne zaštite RH. Manifestacija je u okviru tzv. NOVOG- NORMALNOG trebala biti održana 31. 10. 2020. (subota) u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog

Organizatori Nacionalna zajednica Crnogoraca Hrvatske i Društvo Crnogoraca i prijatelja Crne Gore "Montenegro" Zagreb uputili su se gostima i uzvanicima Lučindanskih susreta 2020 dopis: 

Poštovani

Nacionalna zajednica Crnogoraca Hrvatske i Društvo Crnogoraca i prijatelja Crne Gore „Crna Gora“ Zagreb i ove godine  po 22. put organiziraju LUČUNDANSKE SUSRETE u Zagrebu.

Organizacija ovogodišnjih Lučindanskih susreta uvjetovana je epidemijom korona virusa, i u cijelosti određena Odlukama i Preporukama Stožera civilne zaštite RH.

Nastojeći održati kontinuitet ove značajne manifestacije pokušaćemo u tzv. NOVOM- NORMALNOM organizirati ovu manifestaciju 31. 10. 2020. (subota) u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog s početkom u 11h.

Ovogodišnji Lučindanski susreti posvećeni su 190- toj godišnjici smrti ČUDOTVORCA CETINJSKOG, a očekivani grad gost je CETINJE.

Svjesni smo činjenice da ukupne epidemiološke situacije cijelu priču „drže“ u neizvjesnosti, ali su ipak nadamo susreti u Zagrebu na Lučindan 2020.

U PRILOGU JE POZIVNICA i IZJAVA Covid 19. Ako niste u mogućnosti isprintati Izjavu, ista će biti dostupna i moći ćete popuniti na ulazu u Dvoranu.

Pozdrav

 

Međutim  zbog pogoršavanja ukupnih epidemioloških situacija i najnovijih odluka i mjera KRIZNOG STOŽERA, 26. 10. 2020. organizatori su donijeli odluku o   ODGAĐANJU MANIFESTACIJE LUČINDANSKI SUSRETI 2020. u Zagrebu.

Uz napomenu da smo imali i želju i namjeru, ali nije išlo. Upućena je i isprika svim pozvanima

uz pozdrav  za neka BOLJA VREMENA.