povratak na sve vijesti

„MOJI KRAJOLICI“

petak, studenog 08. 2019.

Izložba slika „MOJI KRAJOLICI“ Ladislave Palaversa otvorena je u galeriji „Montenegrina“ Društva „Montenegro“-Zagreb 7.11.2019. godine.

„MOJI KRAJOLICI“

IZLOŽBA SLIKA Ladislave Palaversa - Crnogorski dom, 7.11.2019.

 

            Izložba slika „MOJI KRAJOLICI“ Ladislave Palaversa otvorena je u galeriji „Montenegrina“ Društva „Montenegro“-Zagreb 7.11.2019. godine.

            Bio je to poseban doživljaj, koji je stvorio emotivnu i izrazito posjećenu izložbu, obzirom da je to PRVO samostalno autoričino predstavljanje. Mnoštvo prijatelja, kolegica, poštovalaca umjetnosti ispunilo je Crnogorski dom i dalo podršku i priznanje umjetnici. Nama, domaćinima i ovaj put bilo je posebno zadovoljstvo još jedanput predstaviti ženu-autoricu, a pogotovo što se predstavlja prvi put i to u našoj galeriji. Većina prisutnih nije nikada do sada čula za nas, niti bila u Crnogorskom domu, pa je ovo bila prigoda da ponešto saznaju o nama i našem radu.

            Ladislava dijeli sudbinu žena autorica: tek nakon završenog Arhitektonskog fakulteta i rada u struci, kako to već biva, odlaskom u mirovinu, počela se intenzivnije baviti slikarstvom. Prve poduke imala je u Pučkom učilištu, a zatim u grupi kojoj je mentorica akademska slikarica Marta Makanec. Lada je članica Hrvatskog likovnog društva i sudjeluje na različitim izložbama, a voli slikati pejzaže u tehnici ulja naplatnu i nešto rjeđe u tehnici akvarela.

Svoj put slikarica nalazi crpeći poticaj u tradicionalnim izvorima našeg i francuskog pejzaža koji usklađuje senzibilitetom svoje nutrine“ ( akademska slikarica Marta Makanec).

            Izložbu je otvorila Milanka Bulatović, predsjednica Društva „Montenegro“-Zagreb, a o autorici je govorila Marta Makanec, akad. Slikarica.

Dokument