povratak na sve vijesti

TRADICIONALNO DRUŽENJE U CRNOGORSKOM DOMU 3. 1. 2019.

petak, siječnja 04. 2019.

Tradicionalno druženje, u organizaciji Društva Crnogoraca i prijatelja Crne Gore "Montenegro" Zagreb, Vijeća crnogorske nacionalne manjine Grada Zagreba i Predstavnika crnogorske nacionalne manjine u Zagrebačkoj županiji, u Crnogorskom domu u Zagrebu održano 3. 1. 2019.

SRETAN BOŽIĆ, SRETNA NOVA GODINA, HRISTOS SE RODI….!

Ovog četvrtka, 3. januara Crnogorski dom u Zagrebu ispunili su brojne Crnogorke, Crnogorci i naši dragi prijatelji: Bošnjaci, Makedonke, pripadnici ostalih nacionalnih zajednica u Hrvatskoj i, naravno, Zagrepčanke i Zagrepčani bez kojih ne bismo mogli zaokružiti ovo lijepo druženje. Među njima i uzvanici: predsjednik Skupštine Zagrebačke županije Damir Mikluljan, pročelnica Stručne službe Zagrebačke županije Ivana Radanović, izaslanik gradonačelnika Grada Zagreba Slavno Kojić,  Andrija Petrović, voditelj Službe za nacionalne manjine Grada Zagreba; koji su kako nalaže tradicija u Crnogorski dom došli punih ruku, poštujući nepisani običaj  U NJEGA SE DONOSI A NE IZNOSI!!!

I po tradiciji je bilo krasno, prepuna trpeza svih đakonija: raznih pita, baklava, štrudli i ostalih slatkiša, a uz to i razna pića s neizbježnim crnogorskim Vrancem.

Pjevale su se starogradske, izvorne crnogorske, sevdalinke,  makedonske...

Brojne želje i čestitanja  za zdravlje i sreću, a onda i sve ostalo, vječne nade da će biti bolje, a hoće!

Sretna nam, i da je na zdravlje i zadovoljstvo trošimo, ova Nova 2019. godina.

FOTOGRAFIJE: SLAVICA ŠAROVIĆ

Dokument