povratak na sve vijesti

„The Books of Knjige: Slučajevi pravde“ u Zagrebu

subota, veljače 17. 2018.

Crnogorski humoristični sastav „The Books of Knjige“ svoj dugogodišnji rad na satiri i kritici naše stvarnosti, zaokružili su prvim dugometražnim filmom „The Books Of Knjige: Slučajevi pravde“ čija premijera je zakazana za 21. 2. 2018. u Zagrebu.

Šokantna krimi komedija „The Books of Knjige: Slučajevi pravde“ stiže u Zagreb i Split!

 

Crnogorski humoristični sastav „The Books of Knjige“, koji nazivaju i balkanskim Monthy Paytonovcima, već 20 godina svojim humorom osvaja publiku zemalja regiona. Prošle godine, svoj dugogodišnji rad na satiri i kritici naše stvarnosti, zaokružili su prvim dugometražnim filmom „The Books Of Knjige: Slučajevi pravde“.

Nakon mnogobrojnih festivalskih prikazivanja, uključujući i prestižni regionalni Sarajevo Film Festival, film će se od 22. veljače 2018. naći na redovnom programu Cineplexx kina u Zagrebu i Splitu.

Crnogorski Paytonovci su na veliko platno prenijeli živopisne likove, poput nesposobnih i korumpiranih policajaca, religioznih mafijaša i nevjernih žena, te mnogi smatraju kako je ovo najbrutalnija komedija snimljena na našim prostorima nakon raspada Jugoslavije. Stoga autori poručuju da se, ukoliko imate želučanih tegoba, trebate dobro pripremiti za gledanje ovog filma.

Pored Buksovaca - Veselina Gajovića, Gorana Vujovića, Aleksandara Radunovića i Zorana Markovića, koji nose glavne uloge, u filmu se pojavljuju i regionalne glumačke zvijezde Nebojša Glogovac, Nikola Kolja Pejaković, Izudin Bajrović, a tu su i Zoran Kesić, Stefan Bundalo, Zenit Đozić i drugi. Glavnu žensku ulogu igra Tihana Ćulafić.

Ovo je ujedno i posljednji objavljeni film u kojem je igrao Nebojša Glogovac, te će se minutom šutnje, na premijeri u zagrebačkom Cineplexxu 21. veljače, odati počast preminulom velikanu regionalne kinematografije.

O potresu velikih razmjera govori  Zoran Marković - Zonjo, redatelj filma i  jedan od aktera ove nemilorsdne komedije: „Ovo je sigurno najbolji proizvod The Books of Knjige ikada, a sa glumačkom podrškom Nebojše Glogovca, Kolje Pejakovića, Zorana Kesića i Zenita Đozića iz originalne postave sarajevskih Nadrealista, film „The Books Of Knjige: Slučajevi pravde“ je nuklearna bomba koju bi i Kim Jong-un poželio vidjeti“.

Scenarij potpisuje Aleksandar Radunović Popaj, direktor fotografije je Dalibor Tonković, za filmsku glazbu je bio zadužen Nemanja Nedeljković, a dvije pjesme pripadaju i duetu sarajevskih bendova Letu Štuke i Dubioza kolektiv, te mostarkom bendu Zoster.