povratak na sve vijesti

IZLOŽBA DVIJE AUTORICE

petak, prosinca 21. 2018.

U galeriji „MONTENEGRINA“ u Crnogorskom domu u Zagrebu, 20.12.2018. godine otvorena je zajednička izložba „RADOST“ Katarine Knezović i Janice Šterc. Izložba je to likovnih radova, kao i predmeta primijenjene umjetnosti.

Naziv izložbe-RADOST- upravo određuje stvaralaštvo ovih dvaju umjetnica - sve „pršti“vedrom atmosferom i  posebnim   koloritom, a i same autorice donose životnost i veselje.

Izložbu je otvorila Milanka Bulatović, predsjednica Društva „Montenegro“ , izrazivši posebno zadovoljstvo što i ovaj put svoje stvaralaštvo predstavljaju autorice.

I Katarina  i Janica članice su udruge HUKA: Hrvatske udruge kreativnih amatera, o kojoj je nešto više govorila predsjednica, Verica Kovač, koja je okupila članice i članove, pružila im šansu za kreativno stvaranje: slikarstvo, kiparstvo… a sada je to udruga kreativaca i dobrih prijatelja.

I kako to obično biva, i ove autorice posjeduju više talenata : uživali smo i u stihovima i tako zaokružili ovu umjetničku večer.

KATARINA KNEZOVIĆ je članica HLD--a, Hrvatskog likovnog društva, HUKE (Hrvatska udruga kreativnih amatera) i Kulture snova (udruga pjesnika). Volontira u Zakladi zajednički put. Kreativnim radom bavi se niz godina, a slikarstvu se ozbiljnije posvećuje od 2012. godine. Imala je 13 samostalnih izložbi i 40 skupnih. Među zastupljenim temama i motivima ističu se more,  priroda i cvijeće. Od tehnika najčešće koristi akril na platnu i enkaustiku, a slika i u drugim tehnikama.

JANICA ŠTERC rođena od majke Marice i oca Stjepana 24. svibnja 1957.g. u sisačkoj bolnici, odrasla u Desnoj Martinskoj Vesi, selu smještenom na desnoj obali Save tridesetak kilometara nizvodno od Zagreba, a deset kilometara uzvodno od Siska. Školu primijenjene umjetnosti završila je u Zagrebu 1977.g., Odsjek grafički dizajn, u klasi prof. Zdenka Gradiša, a potom Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu. Živi u Zagrebu od 1972. godine. Izlaže od 1982. godine- zapažena likovna ostvarenja u tehnikama: ulje na platnu, akvarel, ugljen, tuš, gvaš i pastela. Do sada je imala 91 izložbu slika od kojih 38  samostalnih.  Riječju  i stihovima obogaćuje svoje slike  a slikama obogaćuje svoje pjesme; pjevajući i slikajući o ljepoti, dobroti, radosti, zajedništvu i ljubavi. Članica je Hrvatskog društva likovnih umjenika (HDLU-a) i drugih slikarskih udruženja.

Dokument