povratak na sve vijesti

CRNOGORSKO VEČE U KRANJU 9. 12. 2017.

nedjelja, prosinca 10. 2017.

Crnogorsko društvo » Morača« Kranj organizovalo je u subotu 9. 12. 2017. Crnogorsko veče u kulturnom domu na Kokrici u Kranju sa početkom u 17 časova.

Crnogorsko veče u Kranju 09.12.207

U subotu 9.12.2017. Crnogorsko društvo » Morača« Kranj organizovalo je Crnogorsko veče s bogatim kulturnim programom i druženjem u kulturnom domu na Kokrici u Kranju sa početkom u 17 časova.

Večeri su među ostalima prisustvovali i ambasador Crne Gore u Republici Sloveniji Vujica Lazović, počasni konzul Crne Gore u Republici Sloveniji Vojislav Kovač, predstavnici  društava iz Kranja, Ljubljane, Maribora, Jesenica, predstavnici  Nacionalne zajednice crnogoraca Hrvatske iz Zagreba i Rijeke sa predsjednikom  gospodinom Danilom Ivezićem, predstavnici  opštine Kranj, predstavnici mjesne zajednice Kokrica i brojni gosti.

Predsjednik crnogorskog društva Čedo Đukanović je otvorio crnogorsko veče, pozdravio prisutne, zahvalio se sponzorima društva »Morača« i upoznao prisutne  sa društvom "Morača" kao prvim crnogorskim društvom u državi Sloveniji koje je imalo prvi crnogorski folklor u Evropi. Prisutnima se obratio ambasador Crne Gore u Sloveniji gospodin Vujica Lazović i predsjednik Nacionalne zajednice crnogoraca Hrvatske gospodin Danilo Ivezić.

U programu su učesvovali : Crnogorssko društvo » Morača« Kranj sa guslima, tradicionalnim crnogorskim instrumentom, guslar predsjednik društva »Morača« Čedo Đukanović, dvojnice i pjesma tradicija sjevera Crne gore u koreograviji braće Markovića i pjesma uz gusle , guslar Vule Marinković,  pjevačka grupa društva »Morača«. Zavičajno društvo Plava i Gusinja  »Izvor«, folklor i Zbor "Montenegro" Društva Crnogoraca i pšrijatelja Crne Gore "Montengro" Zagreb.

Program je popraćen burnim ovacijama.

Po završetku programa se predsjednik društvana » Morača« Čedo Đukanović zahvalio svim učesnicima posebno voditeljici Semi Vulević. Podijelio je dvije članske karte novim članovima profesor doktor Tatjani Ravnik i njenoj ćerki Mateji Ravnik, obje Ljubljančanke. Nastavak druženja uz pjesmu, igru i crnogorsko kolo uz pratnju ansambla »Dobra volja« trajao je do kasnih večernjih sati.

 

Momo Savović