povratak na sve vijesti

U BEOGRADU ODRŽAN REGIONALNI SUSRET ISELJENIČKIH ORGANIZACIJA

ponedjeljak, travnja 03. 2017.

U organizaciji Saveza udruženja Crnogoraca Srbije - Beograd, 1. i 2. 4. 2017. u Beogradu održan regionalni sastanak predstavnika crnogorskih udruženja u povodu nastavka ranije započetih inicijativa i aktivnosti.

U BEOGRADU ODRŽAN REGIONALNI SUSRET ISELJENIČKIH ORGANIZACIJA

 

         U Beogradu je, u subotu i nedjelju 1. i 2. aprila 2017. godine, u organizaciji Saveza udruženja Crnogoraca Srbije- Beograd, održan regionalni sastanak predstavnika crnogorskih udruženja u povodu nastavka ranije započetih inicijativa i aktivnosti, sa namjerom očuvanja i unapređivanja dosadašnjih vidova komunikacije, podsticanja daljnjeg procesa povezivanja Crnogoraca u okruženju na programskim osnovama, a sa svrhom prepoznavanja i pomaganja njihovih stvarnih potreba i interesa u sredinama u kojima žive i rade.

           Na sastanku je usvojen nacrt akcionog plana koji na početku definiše vrstu, oblik i obim saradnje, a potom organizaciju i realizaciju zajedničkih događaja, prioritetno kulturnog sadržaja. Predloženo je da jedan takav događaj bude održan do kraja godine, najvjerovatnije u Beogradu.

        Dvodnevni susret u Beogradu okupio je predstavnike iseljeničkih udruženja iz Srbije, Hrvatske i Slovenije.

         Nakon završetka sastanka i dogovora, predstavnici Udruženja Crnogoraca Beograda organizovali su kvalitetan i sadržajan program obilaska gradskih kulturnih i turističkih znamenitosti Beograda, a u okviru programa saradnje sa menadžmentom Beogradskog dramskog pozorišta, gledanje predstave „Let iznad kukavičjeg gnijezda“ u izvođenju Kraljevskog pozorišta Zetski dom sa Cetinja.

 WEB

Sa predstave "Let iznad kukavičjeg gnijezda" Kraljevskog pozorišta Zetski dom sa Cetinja