povratak na sve vijesti

TRADICIONALNO DRUŽENJE U CRNOGORSKOM DOMU U ZAGREBU

petak, travnja 14. 2017.

Tradicionalno druženje u Crnogorskom domu u povodu VASKRSA/USKRSA i ove je godine okupilo veliki broj Crnogorki, Crnogoraca i prijatelja Crne Gore. Druženju je prisustvovao i gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić.

PROSLAVA VASKRSA-USKRSA
U CRNOGORSKOM DOMU U ZAGREBU


       Lijepo je kada se Vaskrs-Uskrs slave u isti dan, kao ove godine.
     Proslavi u Crnogorskom domu ovog najvećega i najstarijeg kršćanskog praznika, koju su organizirali Društvo „Montenegro“ Zagreb i Vujadin Prelević, Predstavnik crnogorske nacionalne manjine u Zagrebačkoj županiji, odazvali su se brojne Crnogorke i Crnogorci i naši prijatelji, 13.4., četvrtak veče. Dvorana je bila ispunjena dobrom atmosferom, smijehom i radošću. Gošće i gosti, u svečanoj atmosferi, ruku prepunih darova nekako su našli mjesta u u gotovo premalom prostoru Doma.
      Prisutne je pozdravila Milanka Bulatović, predsjednica Društva „Montenegro“, istaknuvši značaj ovoga velikog praznika. Podsjetila je na uskršnje običaje iz Crne Gore od davnina i istakla da je i proslava Uskrsa odavno nadišla svoj religiozni karakter i postala dio narodne tradicije, pogotovo sa karakterom Uskrsa kao praznika sveopće radosti.
    Kao uvijek dragi gost, Gradonačelnik Grada Zagreba, Milan Bandić sa suradnicima, obratio se prisutnima izrazima posebnog poštovanja i uvažavanja Crnogoraca, a dio njih je istaknuo kao svoje prijatelje. Kao svoje značajno postignuće smatra da je uspio učiniti Zagreb multietničkim i multikulturalnim gradom .
    Prionulo se raznim delicijama koje su napravile vrijedne članice Društva, uz čašu crnogorskog i ostalih vina.
    Divna košara prepuna crvenih i šarenih jaja ukrasila je blagdanski stol, a njeni autori, Jelena i Vujadin Prelević, poklonili su crveno jaje Gradonačelniku Milanu Bandiću, da ga, u skladu sa običajima, čuva do sljedećeg Vaskrsa, jer će ono njega čuvati od svih zala, bolesti i nevolja.
Uslijedila su čestitanja: SRETAN USKRS- HRISTOS VASKRESE!
   Još jedno ugodno veče u Crnogorskom domu, koji po riječima mnogobrojnih posjetitelja „zrači nekom posebnom toplinom.“