povratak na sve vijesti

Susret s članovima Udruženja boraca NOR-a i antifašista Podgorice

ponedjeljak, listopada 09. 2017.

Članice i članovi Udruženja boraca narodnooslobodilačkog rata i antifašista Podgorice bili su dragi gosti u Crnogorskom domu, u subotu, 7.10.2017. godine. U okviru svog programa susreta i obilaska značajnih spomen mjesta na prostoru bivše Jugoslavije, u gustom rasporedu putovanja između Slovenije i Bosne i Hercegovine, svakako su se željeli susresti i sa predstavnicima crnogorske nacionalne manjine u RH.

POSEBNO DRAGI, RIJETKI SUSRETI…

 

Članice i članovi Udruženja boraca narodnooslobodilačkog rata i antifašista  Podgorice bili su dragi gosti u Crnogorskom domu, u subotu, 7.10.2017. godine.

U okviru svog programa susreta i obilaska značajnih spomen mjesta na prostoru bivše Jugoslavije, u gustom rasporedu putovanja između Slovenije i Bosne i Hercegovine, svakako su se željeli susresti i sa predstavnicima crnogorske nacionalne manjine u RH.

U ime domaćina, prisutne je pozdravila Milanka Bulatović, predsjednica Društva „Montenegro“-Zagreb. Ukratko je upoznala goste sa podacima o broju, načinu organiziranja, položaju i programima rada  crnogorske nacionalne manjine u RH.

Prisutnima se, potom, obratio Borislav Banović, predsjednik UBNOR-a i antifašista Podgorice i Milutin Ljumović, predsjednik UBNOR-a i antifašista Pipera, a razmijenjena su i  vrijedna izdanja knjiga.

Ovo je prvi posjet ovakve delegacije, a sve je prštalo dobrim emocijama, susretima sa rodbinom i prijateljima, razmjeni iskustava, ali je bilo prekratko vrijeme da se sve stigne ispričati.

Ocjena naših gostiju bila je da  njihovo brojno udruženje uživa dobar status i podršku tijela i institucija vlasti  u Crnoj Gori, da se pojedinačni ispadi u cilju revizije antifašističkih vrijednosti neće tolerirati, kao ni pokušaji rehabilitacije četništva.

Bilo je veliko naše zadovoljstvo da se na pravi način i kako dolikuje njeguje sjećanje na antifašističku borbu i antifašističke vrijednosti u Crnoj Gori, a optimizam pobuđuje i velik broj mlađeg članstva, sa ciljem da se ne zaboravi i da se očuvaju sve antifašističke, kao civilizacijske tekovine u ovim vremenima.

Pozdravili smo se sa našim dragim gostima riječima: da se opet i češće susrećemo!

MILANKA BULATOVIĆ