povratak na sve vijesti

DRŽAVNA NAGRADA ZA ZNANOST NIKOLI MIŠKOVIĆU

ponedjeljak, siječnja 02. 2017.

Hrvatski sabor dodijelio godišnju DRŽAVNU NAGRADU ZA ZNANOST izv. prof. dr. sc. NIKOLI MIŠKOVIĆU

NIKOLI MIŠKOVIĆU - DRŽAVNA NAGRADA ZA ZNANOST-

      "Za značajno znanstveno dostignuće u području tehničkih znanosti za istraživanje kooperativnog upravljanja i interakcije čovjek - robot u robotici"- stoji u obrazloženju dodjele DRŽAVNE NAGRADE ZA ZNANOST  koja je na svečanosti u Hrvatskom saboru u četvrtak 29. 12. 2016. uručena izv.prof.dr.sc. NIKOLI MIŠKOVIĆU.

       Nagradase dodjeljuju za iznimno važna dostignuća u znanstvenoistraživačkoj djelatnosti, za proširenje znanstvenih spoznaja i za znanstvena ostvarenja u primjeni rezultata znanstvenoistraživačkog rada, koja su postigli znanstvenici, istraživači i znanstveni novaci. Prema odluci koju je donio Odbor za podjelu državnih nagrada za znanost Hrvatskoga sabora za ukupno je 29 nagrađenih, a nagrade su im ovom prigodom uručili predsjednik Hrvatskoga sabora i predsjednik Odbora za podjelu državnih nagrada za znanost Božo Petrov te ministar znanosti i obrazovanja Pavo Barišić.

 Nikola Pic

Izv.prof.dr.sc. NIKOLA MIŠKOVIĆ

      Ovom nagradom je Nikola MIšković još jednom potvrdio svoj izniman znanstveni rad i svoje mjesto među vodećim znanstvenicima u RH i svjetskoj znanstvenoj zajednici.

      Prije tri godine Nikola je dobio nagradu za najboljeg mladog znanstvenika (do 30 godina) u Republici Hrvatskoj a sredinom 2016. izabran je u status IZVANREDNOG PROFESORA na FER-u. Voditelj je tima mladih znanstvenika u projektu CADDY kao prvi FP7-ICT STREP projekt kojeg koordinira hrvatski partner. 

      NIKOLA MIŠKOVIĆ je član Vijeća crnogorske nacionalne manjine Grada Zagreba.

ČESTITAMO!!!!!!