povratak na sve vijesti

DOKUMENTARNI FILM U CRNOGORSKOM DOMU- ŽEĐ KAMENOG MORA

petak, ožujka 10. 2017.

Trideset devetom projekcijom u okviru programa Dokumentarni film u crnogorskom domu prikazan film VLADIMIRA PEROVIĆA - Žeđ kamenog mora

          Nastavljajući program Dokumentarni film u Crnogorskom domu, Društvo Crnogoraca i prijatelja Crne Gore "Montenegro" Zagreb prikazalo 9. 3. 2017. dokumnetarni film Vladimira Perovića: Žeđ kamenog mora.

       Priča o Cucima u Crnoj Gori – područje gdje se susrijeću 17. i 21. stoljeće i gdje je stvarnost često nadrealna. Jedan kozar žali za junačkim vremenima i velikim ljudima... Jedan čovjek gradi cestu golim rukama... Jedan ured je uvijek otvoren... Jedna mlada žena spremna je zbog ljubavi živjeti i u špilji... Jedan je dječak opsjednut korijenima... Jedan ugljenar bavi se svjetskom politikom... Koliko još dugo ovaj autentični život može ostati netaknut?

       Vladimir Perović, rođen 1955. na Cetinju u Crnoj Gori, diplomirao je filmsku i TV režiju na Akademiji dramskih umjetnosti u Beogradu. Režira autorske dokumentarce. Njegovi su se filmovi prikazivali na festivalima diljem svijeta te dosad osvojili 62 nagrade i priznanja. Radi kao urednik i redatelj Dokumentarnog odjela RTV Novi Sad. Izvanredni je profesor dokumentarnog filma na Fakultetu dramskih umjetnosti na Cetinju, Crna Gora. Živi u Beogradu, a snima i u Srbiji i Crnoj Gori.

ŽEĐ KAMENOG MORA (78':00'')

Scenarij i režija:Vladimir Perović

Ton:Vladimir Krstić

 Snimatelji: Miodrag Trajković

Montaža: Aleksandar Uhrin

Nezavisna produkcija:Vladimir Perović i Anka Perović

 Podrška: Ministarstvo kulture Crne Gore

Izvršna produkcija: Radio Skala, Kotor,  2007. god.

 Prikazivanje omogućila:   CRNOGORSKA KINOTEKA

 

POZIVNICA U PRILOGU ISPOD

 

Dokument