povratak na sve vijesti

IZLOŽBA NAKITA SENKE DEKOVIĆ

petak, svibnja 06. 2016.

Na svojoj prvoj samostalnoj izložbi autorica Senka Deković se nakitom predstavila u galeriji "Montenegrina" u Crnogorskom domu u Zagrebu

           Nakon brojnih kolektivnih izložbi diljem Boke, Senka Deković se svojom prvom samostalnom izložbom predstavila u Zagrebu 5. 5. 2016. u Crnogorskom domu-galerija "Montenegrina" u organizaciji Društva Crnogoraca i prijatelja Crne Goer "Montenegro" Zagreb.

          Izložba nakita pod nazivom ODSJAJI MORA brojnim uzvanicim ali gostima donijela je dašak mora, Boke i Crne Gore, sve to začinjeno na samom početku i pjesmom "Primorkinja" u izvanrednoj interpretaciji ženskog dijela Zbora "Montenegro" kao svojevrsna dobrodošlica autorici i svim prisutnim u Crnogorskom domu u Zagrebu.

           U ime domaćina prisutne je pozdravila predsjednica Društva Milanka Bulatović, o autorici i izloženom nakitu govorio je Dražen Zetić, a na kraju programa otvaranja prisutne je pozdravila Senka Deković.

          "...Sustvarajući u čudesnostima svijeta, Ksenija veže svilenim koncima stvarnosti koji se u bogatoj rapsodiji raskrivaju svekolikoj nepreglednosti Univerzuma. Pri tome ostavljajući svoj pečat intimnih osjećanja, obrise tihanih nagnuća prosanjanih jeseni. Riječima kotorska trubadura Viktora Vide, tu bivaju svečanosti neprestanih 'vjenčanja Mjeseca i vode'..." - rekao je između ostaloga Dražen Zetić

          Njegovo obraćanje možete u cijelosti pročitati OVĐE. 

       Senka Marković, udata Deković iz Stoliva, Kotor. Ima dva odrasla sina, Sveto i Dejan, te petero unučadi. Intenzivno se bavi stvaralačkim radom zadnje četiri godine. Ovo je dosada, uz nekoliko skupnih nastupa, prva samostalna izložba nakita. Živi u Donjoj Lastvi, mjesto Tivat, Boka kotorska, Crna Gora.

Ljepotu izloženog nakita možete pogledati i na slijedećim linkovima:

https://www.youtube.com/watch?v=uHXT2oY8f9o

https://www.youtube.com/watch?v=_SQyxLv4rME

KATALOG IZLOŽBE

U FOTOGALERIJI korištene fotografije T. Hnojčika

        

Dokument