povratak na sve vijesti

VEČE S MAJOM

petak, listopada 09. 2015.

Treću godinu za redom Društvo Crnogoraca i prijatelja Crne Gore „Montenegro“ Zagreb u suradnji s MAJOM PERFILJEVOM organiziraju manifestaciju zajedničkog naziva VEČE S MAJOM.

      Treću godinu za redom Društvo Crnogoraca i prijatelja Crne Gore „Montenegro“ Zagreb u suradnji s MAJOM PERFILJEVOM organiziraju manifestaciju zajedničkog naziva VEČE S MAJOM.
       2013. -godine manifestacija se odvijala pod nazivom „Samo jedan život imam“, a 2014.- godine pod nazivom „SANJAM- Dotakni me vjetrom…Dotakni me svilom“ na kojima su učestvovali brojni umjetnici, muzičari, mladi izvođači iz Crne Gore i Hrvatske.
       Ovogodišnje događanje će se održati pod nazivom „Dok bude mladosti i nemira u meni“ 13. 10. 2015. s početkom u 20h u MUZEJU MIMARA Rooseveltov trg 5, Zagreb.

      Učestvuju:
Zdenka Kovačiček, Zagreb /vokal/; Andrijana Božović, Podgorica /vokal/; Anita Popović - Nanerli, Podgorica /vokal/; Dušanka Belada, Cetinje /vokal, gitara/; Branko Bogunović Pif, Zagreb /gitara/; Nikola Trtica, Tivat /vokal, gitara/; Ladislav Račić, Zagreb /električna gitara/; Maja Perfiljeva, Zagreb- Tivat; POSEBNA GOŠĆA-Anastazija Miranović, Kotor /modna kreatorica i povjesničarka umjetnosti/.

12

34

56

78

9

      U okviru odvijanja manifestacije biti će prikazane modne kreacije „Pod kapom Njegoševom“ autorski projekt Anastazije Miranović inspiriran crnogorskom tradicijom- spoj tradicionalnog i suvremenog. 

       „Ova modna priča je kvalitetom i kreativnošću, pokazala vitalnost tradicije kao izvorišta elemenata koji se mogu osavremeniti i učiniti da duže traju, afirmišući istovremeno i Njegoša i modni izraz Anastazije Miranović… Da je Njegoš živ, sigurno bi rekao: “ Hvala Anastazija !” – DIMITRIJE POPOVIĆ.

        Maja Perfiljeva je rođena u Tivtu, u Boki Kotorskoj, gdje je provela najranije djetinjstvo i tako postala neraskidivo vezana uz taj tajanstveno lijep kraj. Zavičaju je posvetila više pjesama, najpoznatija je Bokeljska noć.
       Školovala sam se u Zagrebu - gdje živi i radi. Profesorica je hrvatskog jezika i književnosti, voditeljica Pjesničke škole Maje Perfiljeve i slikarica prvenstveno na svili.
         Pisanjem se bavi od desete godine, a u javnosti je afirmirana kao autorica tekstova pop i rock glazbe. Za taj rad dobila je niz priznanja i nagrada u zemlji i inozemstvu.

DIO ATMOSFERE IZ MUZEJA MIMARA POGLEDAJTE NA OVOM LINKU:

https://www.youtube.com/watch?v=eud81-9UAVA

I FOTOGRAFIJAMA:

 

 

Dokument