povratak na sve vijesti

RUŽA SA DVA MIRISA

utorak, rujna 29. 2015.

Predstava "Ruža sa dva mirisa" je autorski projekt glumica <strong>Jelene Minić</strong> i <strong>Gorane Marković</strong> rađen po motivima djela meksičkog pisca <strong>Emilija Karbaljida</strong> (Emilio Car-ballido).

        Nacionalna zajednica Crnogoraca Hrvatske i Društvo Crnogoraca i prijatelja Crne Gore „Montenegro“ Zagreb u okviru programske djelatnosti DANI CRNOGORSKE KULTURE 2015.

      Organiziraju- PREDSTAVU -„Ruža sa dva mirisa“-glume: Jelena Minić i Gorana Marković,  koja će biti izvedena na SCENI VIDRA Draškovićeva 80 2. 10. 2015.

 Plakat Ruža Sa Dva Mirisa Za Web

 

      Predstava "Ruža sa dva mirisa" je autorski projekt glumica Jelene Minić i Gorane Marković rađen po motivima djela meksičkog pisca Emilija Karbaljida (Emilio Car­ballido). Radi se o komediji sa dva različita karaktera, koja nas na duhovit način vode kroz zanimljive situacije. Radnja je smještena u Crnu Goru te se u predstavi prepoznaje doza humora koji prati crnogorski  mentalitet.

        Akcija počinje kada dvije žene u zatvorskoj čekaonici posle par minuta razgovora shvate da čekaju istog muškarca koji, tako se ispostavi, je obijema muž. Upotreba koreografije,  songovi i atraktivne muzičke numere su segmenti koje su glumice koristile i time upotpunile sadržaj te upriličile publici sat vremena, koliko traje predstava, uživanja.

1

      Gorana Marković rođena 3.8.1975. u No­vom Sadu. Glumu na Fakultetu dramskih umjet­nosti na Cetinju završila u klasi prof. Branislava Mićunovića. Postdiplomske magistarske studije na istom fakultetu završila 2012.god. U angažma­nu je u Crnogorskom narodnom pozorištu duži niz godina. U kontinuitetu igra i u drugim teat­rima u Crnoj Gori. Iza sebe ima preko trideset naslova u pozorištu. Učestvovala na mnogobrojnim pozorišnim festivalima u Ital­iji, Njemačkoj, Sloveniji, Kolumbiji, Makedoniji, Austriji, Hrvatskoj. Nagrađena „Ar­dalionom na Festivalu Jugoslovenskog teatra u Užicu; Godišnjom nagradom Crnogorsk­og narodnog pozorišta.

      Jelena Minić, rođena 24.12.1983. na Cetinju. Diplomirala na Akademiji umjetnosti u Novom Sadu, u klasi profesora Mihajla Janketica. Od 2007. do 2008. godine, igrala u Pozorištu mladih u Novom Sadu. Pripravnički staž završila u pozorištu Zetski dom na Cetinju 2008. - 2009.godine. Od 2009.g. angažovana u više predstava koje su na repertoaru Crnogorskog narodnog pozorišta. Pored predstava aktivna je u mnogobrojnim pozorišnim i glumačkim radionicama, kao što su: glumačka ra­dionica Roberta Raponje u Puli, Hrvatska, glumač­ka radionica Scott Fielding - tema radionice Mi­chael Chekhov metod.

 2

3

Program se realizira uz pomoć Savjeta za nacionalne manjine i Ministarstva kulture Crne Gore.

ULAZ BESPLATAN!

Nakon Zagreba predstava će biti izvedena u Umagu 3. 10. 2015. i Splitu 5. 10. 2015.

POZIVNICA 

 

 

Dokument