povratak na sve vijesti

CRNOGORSKO VEČE U KRANJU

ponedjeljak, prosinca 09. 2013.

U organizaciji Crnogorskog KPS društva "Morača" Kranj, a uz učešće Zavičajnog društva "Plava i Gusinja "Izvor" iz Kranja i Zbora "Montenegro" iz Zagreba u Kranju 7. 12. 2013. održano CRNOGORSKO VEČE

CRNOGORSKO VEČE U KRANJU u organizaciji Crnogorskog KPS društva "Morača" iz Kranja prerasta u tradicionalnu manifestaciju kojoj prisustvuju brojni uzvanici i gosti, predstavnici institucija iz Slovenije, Crne Gore, kao i članovi crnogorskih udruženja iz Slovenije i Hrvatske.

I ove godine 7. 12. 2013. u dvorani Doma Kokrica kod Kranja družili su se  Crnogorke, Crnogorci i prijatelji Crne Gore do kasnih ponoćnih sati.

Manifestaciji su prisustvovali ambasador Crne Gore u Republici Sloveniji Nj.E. Igor Milić, član EU Parlamenta iz Slovenije Jelko Kacin, počasni konzul Crne Gore u Republici Sloveniji  Vojislav Kovač, predsjednici i predstavnici crnogorskih društava iz Slovenije i Hrvatske kao i predstavnici ostalih nacionalnih manjina iz Kranja.

U ime domaćina prisutnima se obratio predsjednik Crnogorskog KPS društva "Morača" Čedo Đukanović koji je između ostalog rekao da ovi susreti predstavljaju primjer saradnje Crnogorskog društva "Morača" i Nacionalne zajednice Crnogoraca Hrvatske i njenih članica u programskom smislu, ne samo za ovo područje već i šire. "Na ovakvim susretima se predstavljamo sa svojim stvaralaštvom i pokazujemo kako i na koji način štitimo nacionalni identitet, ne pričim već djelom- naglasio je Đukanović.

Prigodne riječi učesnicima uputili su Jelko Kacin i Ivan Milić.

U kulturnom dijelu programa nastupili su: pjevačka grupa Crnogorskog KPS društva "Morača" Kranj, folklorna grupa Zavičajnog društva Plava i Gusinja "Izvor" Kranj i Zbor "Montenegro" Društva Crnogoraca i prijatelja Crne Gore "Montenegro" Zagreb.