povratak na sve vijesti

AMBASADOR IGOR GRAĐEVIĆ U CRNOGORSKOM DOMU U ZAGREBU

srijeda, lipnja 20. 2012.

Novoimenovani ambasador Crne Gore u Republici Hrvatskoj Nj.E. Igor Građević posjetio Crnogorski dom u Zagrebu

Novoimenovani ambasador Crne Gore u Republici Hrvatskoj Nj. E. Igor Građević posjetio Crnogorskji dom u Zagrebu 20. 6. 2012.

Susretu u Crnogorskom domu sa strane NZCH i Vijeća crnogorske nacionalne manjine Grada Zagreba prisustvovali su dr. sc. Radomir Pavićević, prof. dr. sc. Sava Bogdanović, Milanka Bulatović, Danilo Bunčić i Danilo Ivezić. U pratnji ambasadora Igora Građevića bio je prvi sekretar Ambasade Branislav Karadžić.

U ugodnom razgovoru naznačene su uzajamne aktivnosti i suradnja u cilju ostvarivanja osnovne zadaće očuvanja nacionalnog i kulturnog identiteta crnogorske nacionalne manjine u Republici Hrvatskoj. Ambasador Građević je istaknuo spremnost Ambasade i njega osobno u konkretnoj pomoći na realizaciji programskih aktivnosti NZCH i njenih članica koji se ostvaruju u kontaktima s institucijama i državnim tijelima Crne Gore, kao i svih ostalih programskih aktivnosti usmjerenih osnovnom cilju i svrsi postojanja NZCH i društava članica. Sa strane NZCH i Vijeća naglašena je otvorenost i spremnost  za pomoć ambasadoru i članovima Ambasade u ostvarivanju njene uloge i zadaće u Republici Hrvatskoj, a za koje oni sami procijene da je potrebna.

Na kraju susreta ambasadoru Građeviću poklonjen je komplet knjiga iz izdavačke djelatnosti Nacionalne zajednice u protekolom periodu.   

2

4

3

Razgovor u Klubu Crnogorskog doma u Zagrebu