povratak na sve vijesti

SVEČANI KONCERT U POVODU DANA NEZAVISNOSTI

srijeda, svibnja 12. 2010.

Bojan Martinović i Miran Begić na Svečanom koncertu u povodu Dana nezavisnosti, Dana Koordinacije vijeća crnogorske nacionalne manjine na području RH i Dana Vijeća crnogorske nacionalne manjine Grada Zagreba u DVORANI HRVATSKOG GLAZBENOG ZAVODA U ZAGREBU 19. 5. 2010. s početkom u 20h

SVEČANI KONCERT u povodu obilježavanja 21. maja Dana nezavisnosti Crne Gore, Dana Koordinacije vijeća crnogorske nacionalne manjine na području RH i Dana Vijeća crnogorske nacionalne manjine Grada Zagreba

19. 5. 2010. u 20h

DVORANA HRVATSKOG GLAZBENOG ZAVODA

Gundulićeva 6, Zagreb

NASTUPAJU

BOJAN MARTINOVIĆ- klavir

MIRAN BEGIĆ- violina

bojan i miranpozivnica

Program

W.A.Mozart: Sonata G-dur kv 301
- Allegro con spirito
- Allegro

A. Dvoržak:  Romantični komadi
-Cavatina
-Capriccio
-Romansa
-Elegija

M. Ravel: Alborada del grazioso

B. Tamindžić: Igra

E. Grieg:  Sonata br. 3   c-moll
-Allegro molto ed appassionato
-Allegretto espressivo alla romanza
-Allegro animato

Miran Begić je rođen 1975. godine u Podgorici gdje je završio nizu i srednju muzičku školu u klasi profesora Vilija Ferdinandija. Muzičku akademiju je upisao u Podgorici u klasi profesora Miroslava Rusina a diplomirao na Cetinju u klasi profesora Uroša Pešića. Magistarske studije iz violine kao i specijalizaciju iz kamerne muzike je završio na Akademiji umetnosti u Novom Sadu i Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Takođe se usavršavao na majstorskim kursevima kod profesora Pavela Vernjikova i Erika Grinberga.
Njegova izvođačka aktivnost je vezana za sve koncertne podijume Srbije i Crne Gore kao i za
inostanstvo (Italija,Grčka,Austrija,Francuska, Velika Britanija...). Više puta je nastupao kao solista sa Crnogorskim simfonijskim orkestrom i međunarodnim studentskim orkestrom.

Bojan Martinović je rođen 1981. godine na Cetinju.
Nižu i srednju školu je završio u Kotoru u klasi prof. Ilije Miloševića. Kao izrazito darovit mladi pijanista, 1996. godine primljen je na studije na Muzičkoj akademiji na Cetinju u klasi prof. Vladimira Bočkarjova, u čijoj je klasi i diplomirao i magistrirao s najvećom ocjenom. Angažovan je u svojstvu asistenta na Muzičkoj akademiji na Cetinju. Septembra 2002. postao je najmlađi profesor srednje muzičke škole Kotor gdje je radio dvije godine. Marta 2003. angažovan je u nastavi na Muzičkoj akademiji na Cetinju u klasi svog profesora Bočkarjova. Dolaskom dva nova gostujuća profesora, 2005. godine postaje asistent istaknutim pedagozima: Svetlani Bogino i Vladimiru Ogarkovu. Od novembra 2009. godine angažovan je u svojstvu docenta na predmetu klavir Muzičke akademije na Cetinju. Od svoje 15.-te godine laureat je mnogih domaćih i internacionalnih takmičenja.