povratak na sve vijesti

POLITIČKI SKANDAL I SRAMOTA

petak, studenog 05. 2010.

Mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve (CPC) Mihailo udaljen sa sastanka REKOM-a u Sarajevu pošto su to zatražili predstavnici Srpske pravoslavne crkve i Katoličke crkve (iz Subotice).

Regionalna inicijativa za utvrđivanje istine i pomirenje (REKOM) ovim činom postavila pitanje smisla svoga osnivanja i postojanja.

Dio crnogorskih medija je udaljavanje mitropolita Mihaila ocijenio političkim skandalom, a mediji su izvijestili i da je njegovo udaljavanje zatražila upravo predsjedavajuća REKOM-a Nataša Kandić, iako je on prethodno pismeno bio pozvan da učestvuje na skupu o pomirenju. 

Predstavnici Srpske pravoslavne i Katoličke crkve (Subotica) uvjetovali su svoje prisustvo na skupu u Sarajevu, koji (kojeg li apsurda) predstavlja regionalnu inicijativu za utvrđivanje istine i pomirenja, neprisustvovanjem predstavnika Crnogorske pravoslavne crkve, a njihovom zahtjevu je udovoljeno.

 Udruženje pravnika Crne Gore povući će se iz Regionalne komisije za utvrđivanje ratnih zločina (REKOM) sve dok se ta asocijacija "primjereno" ne izvini mitropolitu Crnogorske pravoslavne crkve (CPC) Mihailu zbog jučerašnjeg udaljavanja sa skupa u Sarajevu- izjavio je predsjednik udruženja Branislav Radulović. 

Napuštajući skup mitropolit MIHAILO je rekao da u njegovom radu učestvuju "ljudi koji se plaše istine".

 mitropolit mihailo