povratak na sve vijesti

S PREDSJEDNIKOM SKUPŠTINE CRNE GORE

ponedjeljak, listopada 12. 2009.

Predstavnici Nacionalne zajednice Crnogoraca Hrvatske susreli se s predsjednikom Skupštine Crne Gore Rankom Krivokapićem

U okviru službenog posjeta Republici Hrvatskoj, predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić sastao se s predstavnicima Nacionalne zajednice Crnogoraca Hrvatske 6. 10. 2009. u prostorijama Ambasade Crne Gore u Republici Hrvatskoj.

Peti put u svojstvu predsjednika Skupštine Crne Gore gospodin Ranko Krivokapić susreo se s predstavnicima Nacionalne zajednice. U prijateljskom razgovoru, koji je trajao više od sat vremena, o ostvarenim projektima, aktivnostima koje su u toku i planiranim aktivnostima, predsjednika Skupštine Crne Gore su informirali prof. emer. dr. sc. Veselin Simović- predsjednik Koordinacije vijeća, dr. sc. Radomir Pavićević- predsjednik NZCH i Danilo Ivezić- tajnik NZCH.

Gospodin Krivokapić je prisutne upoznao s najnovijim događanjima na bilaterarnom planu, Crna Gora i Hrvatska, planiranim aktivnostima na području kulturne suradnje, suradnje u obrazovanju i realizaciji Sporazuma o zaštiti prava pripadnika dvije nacionalne manjine (crnogorske u Hrvatskoj i hrvatske u Crnoj Gori). Posebno je naznačio ulogu i značaj NZCH u dosadašnjem djelovanju, i potrebu daljnjeg angažiranja i pomoći koju ona s obzirom na svoj potencijal može pružiti crnogorskoj državi.

Predstavnici Društva "Đetići" koji čine pripadnici druge i treće generacije, rođeni u Hrvatskoj, predali su predsjedniku Krivokapiću Prijedlog operacionalizacije dijela sporazuma o suradnji na polju obrazovanja, Sporazum je potpisan prilikom prošlogodišnje posjete predsjednika Skupštine Crne Gore Republici Hrvatskoj.

Na kraju susreta gospodin Kriivokapić je predao na poklon Nacionalnoj zajednici, MONOGRAFIJU: PETAR LUBARDA, a predstavnici NZCH gospodinu Krivokapiću komplet knjiga, izašlih u zadnjoj godini.

Domaćinu susreta ambasadoru Goranu Rakočeviću uručen je kao poklon komplet knjiga iz izdavačke djelatnosti NZCH.