DOKUMENTARNI FILM 1
STRADANJE U MEDOVI 6. 1. 1916.

Prikazivanjem dokumentarnog filma STRADANJE U MEDOVI 6. 1. 1916. u organizaciji Društva Crnogoraca i prijatelja Crne Gore "Montenegro" Zagreb, nastavljen projekt DOKUMENTARNI FILM U CRNOGORSKOM DOMU. Ni do danas, više od sto godina od brodoloma talijanskog parobroda BRINDISI pred albanskom lukom MEDOVA (6. 1. 1916.), nijesu razjašnjene sve okolnosti nesreće kao i broj stradalih u njoj. Došli su iz svijeta da se bore za Crnu Goru i ostali na vječnoj straži.

IZLOŽBA
„BUDI HEROINA SVOGA ŽIVOTA, A NE ŽRTVA!“ (Nora Ephron)

Povodom Međunarodnog dana žena, 8. Marta, u Crnogorskom domu u Zagrebu, u organizaciji Društva Crnogoraca i prijatelja Crne Gore "Montenegro" Zagreb, na sam praznik, otvorena je izložba Mirem Đimšita - „San o ženi“.

DOMUMENTARNI FILM
ISTORIJSKI PORTRETI - VELJKO MILATOVIĆ

U Crnogorskom domu u Zagrebu je 16. 2. 2023. okviru nastavka programa DOKUMENTARNI FILM U CRNOGORSKIM DOMU 2023. prikazan film VELJKO MILATOVIĆ : BUNTOVNIK I. dio i DRŽAVNIK II. dio

IN MEMORIAM
PLJEVLJA, 1936. - ZAGREB, 2023.

Professor emeritus Milutin Anđelić preminuo je u petak, 20. siječnja 2023. godine. Ispraćen na posljednji počinak 25. 1. 2023. na Krematoriju u Zagrebu. Komemoracija za profesora Anđelića održana je petak, 3. veljače 2023., u 11,00 sati u Velikoj predavaonici Građevinskoga fakulteta u Zagrebu.

PREDSTAVLJANJE KNJIGE
PETAR POPOVIĆ; STIPE BUZAR i DAMIR MLADIĆ

U Crnogorskom domu u Zagrebu 2. 2. 2023. predstavljena je 18. knjiga biblioteke LUČA "Finis Africae" autora Petra Popovića, Stipe Buzara i Damira Mladića, u atmosferi koja je uobičajena kod predstavljanja knjiga, pogotovu iz ove biblioteke, pa spravom kažemo da je i ove večeri bio "praznik politološke misli" "praznik knjige". Knjigu su izdali Nacionalna zajednica Crnogoraca Hrvatske i Disput d.o.o. iz Zagreba 2021. godine

PREDSTAVLJANJE KNJIGA
BLAGI DANI i BUDZAŠTAR- POJMOVNIK TRIVIJALNOSTI

U Crnogorskom domu u Zagrebu, 26. 1. 2023. u organizaciji Nacionalne zajednice Crnogoraca Hrvatske i Društva Crnogoraca i prijatelja Crne Gore "Montenegro" Zagreb, održano predstavljanje knjiga Lidije Vukčević Vučurović "Blagi dani" i "Budzaštar ili Pojmovnik o trivijalnosti" Izdavači Nacionalna zajednica Crnogoraca Hrvatske i Skaner studio d.o.o.

KOORDINACIJA GRADA
DODJELA PRIZNANJA POJEDINCIMA I MEDIJSKIM KUĆAMA

Koordinacija vijeća i predstavnika nacionalnih manjina Grada Zagreba 25. 1. 2023. je u Novinarskom domu organizirala tradicionalni prijem i uručila zahvalnice najzaslužnijoj medijskoj kući, emisiji i novinaru za praćenje manjinskih događanja u Gradu Zagrebu tijekom 2022. godine. Dobili su ih Otvorena televizija Zagreb, Z1 Televizija, emisija HTV-e Prizma i glavna urednica portala www.nacionalnemanjine. hr Slavica Šarović. Priznanja je uručio Juraj Bahnik, predsjednik Koordinacije.

CRNOGORSKI GLASNIK
CRNOGORSKI GLASNIK br. 138 studeni- prosinac/novembar- decembar 2022.

Izašao iz štampe Crnogorski glasnik br. 138 studeni-prosinac/novembar decembar 2022.

GODIŠNJICA
PLAVA GROBNICA I BIJELA KOSTURNICA

Medova i Mojkovac; Badnjak 1916; pogibija i žrtva; vitezovi i junaci; Njihov nas herojski čin opominje iz prošlosti i poziva da postojano odgovorimo na izazove sadašnjosti, kao što su i oni odgovorili na poziv svoje domovine- Dragan Radulović, predsjednik Matice crnogorske na svečanom pomenu 6. 1. 2023. u zaljevu San Đovani di Medova, obilježavanje 107 godine MEDOVSKE TRAGEDIJE crnogorskih iseljenika.

DRUŽENJE
TRADICIONALNO NOVOGODIŠNJE I BOŽIĆNO DRUŽENJE

Nakon pauze od dvije godine u Crnogorskom domu u Zagrebu, održano je NOVOGODIŠNJE i BOŽIĆNO DRUŽENJE 3. 1. 2023.